En dan... een originele tekst voor jullie trouwkaart

 

Om de belangrijke mensen om jullie heen uit te nodigen voor jullie huwelijksdag - en om vast een tipje van de (bruids)sluier op te lichten - stuur je ongeveer 6 tot 8 weken voor jullie huwelijksdatum een trouwkaart.


De zoektocht naar een trouwkaart die helemaal bij jullie past en waar jullie samen enthousiast over zijn is soms een hele klus. Is dé trouwkaart uiteindelijk gevonden dan volgt direct de volgende uitdaging; welke tekst zetten jullie op de trouwuitnodiging.


Naast de gegevens die echt niet kunnen ontbreken is het aan te raden de sfeer die jullie willen uitstralen op de uitnodiging voor de bruiloft terug laten komen in de tekst die jullie gaan gebruiken. Willen jullie een traditioneel huwelijk? Laat dit dan ook terugkomen in de teksten op de uitnodiging van de bruiloft. Houden jullie het lekker informeel? Gebruik dan meer je eigen woorden of soms zelfs een tekst met een knipoog.


Bepaal voor jullie over de tekst gaan nadenken eerst of er één trouwkaart of twee verschillende uitnodigingen worden verzonden. Krijgen alle genodigden de zelfde trouwuitnodiging of zijn er verschillende groepen. Denk aan een trouwkaart voor de receptie en een trouwkaart voor het huwelijksfeest. Maar ook bijvoorbeeld een uitnodiging voor de daggasten en een trouwuitnodiging voor de avondgasten.Welke tekst op een trouwkaart ?

Wat moet er nu echt op jullie trouwkaart staan?


MUSTS!

Natuurlijk op de eerste plaats jullie namen!

Officieel eerst die van de bruid dan die van de bruidegom

Jullie trouwdatum!!

De trouwlocatie met het adres en het tijdstip van de huwelijksvoltrekking

Geven jullie een receptie? De receptielocatie met het adres en het tijdstip van aanvang.

Hier is ook aan te raden te noteren tot hoe laat het duurt zodat gasten niet 5 minuten voor tijd nog binnenlopen.

Is er een diner? De dinerlocatie met adres en het tijdstip van aanvang

Gaan jullie feesten? De feestlocatie met adres en het tijdstip van aanvang.Eventuele extra informatie:


Gedichtje/songtekst/trouwtekst

Een trouwuitnodiging wordt persoonlijk wanneer jullie er een -voor jullie- betekenisvol stukje tekst, gedichtje of songtekst aan toe wordt gevoegd. Hiervoor zijn vele voorbeelden te bedenken. De tip: zoek het dichtbij huis. Denk aan een mooi lied van uit de periode waarin jullie elkaar hebben leren kennen. Een tekst uit een film waar jullie samen zijn geweest. Of ‘zomaar’ een korte tekst die jullie raakt en die bij jullie past.

Gegevens van de ceremoniemeester

Eigen adres

Verzamelplaats en -tijd

Eindtijd

R.S.V.P.


R.S.V.P.

Door een R.S.V.P. (repondez s’il vous plait) onder aan je trouwkaart toe te voegen vraag je je gasten om te laten weten of zij op jullie bruiloft aanwezig zullen zijn. Dit is erg handig voor bijv. aantallen bij het diner of voor het definitief reserveren van een feestavond.


Doe dit bijv. door het toevoegen van een speciaal e-mailadres zodat de genodigden makkelijk een reactie kunnen geven. Iets traditioneler kan het ook. Voeg dan een extra ‘antwoordkaart' bij de trouwkaart toe zodat de genodigden makkelijk kunnen reageren. Tip: noteer bij dit verzoek wel altijd een datum waarvoor je een reactie wil hebben.


Leuk om te weten:

Voorheen werd traditioneel een huwelijksuitnodiging aangevangen met de zin: Namens wederzijdse ouders zijn wij verheugd u mede te kunnen delen dat we op 30 augustus 2015 in het huwelijk zullen treden.


SAVE THE DATE

Uit Amerika is als aanvulling op de trouwkaart de ‘Save the date kaart’ overgewaaid. Deze wordt ook in Nederland steeds populairder. De tekst op deze kaart is heel summier en dient er voor dat de gasten de datum reserveren in hun agenda. Naast jullie namen en de huwelijksdatum kun je een mooie tekst noteren. De echte trouwkaart volgt natuurlijk later. Dit is heel handig bij trouwen in het buitenland of een speciale huwelijksdatum. Maar ook wanneer jullie trouwen in de zomer of rond de feestdagen is dit erg toepasbaar. Een save the date stuur je ongeveer 6 tot 3 maanden voor jullie huwelijksdatum.


 

 

Aanbieders trouwkaarten

Trouwkaarten snoesjes
trouwkaarten leintjes exclusief
Trouwkaarten stijlvolle trouwkaarten
Trouwkaarten Fientje & Co
Trouwkaarten Studio koekepeer
Trouwkaarten liefs van anet
Trouwkaarten Bestellen op Alle nieuwe Trouwkaarten
trouwkaartjes_creativeservices
trouwkaarten gem cards
trouwkaarten
Trouwkaarten bestellen bij Ik blijf je trouw
Gupje
trouwkaarten bloom09
Trouwkaarten Leintjes
trouwkaarten koning kaart
trouwkaarten le chic cards